FOTO: U krcatoj katedrali sv. Jakova održan koncert dječjih zborova župa Šibenske biskupije

U katedrali sv. Jakova mali katolički izviđači večeras su donijeli Betlehemsko svjetlo koje su pozdravili brojni vjernici i preko desetak dječjih zborova iz nekoliko župa Šibenske biskupije.

djeca katedrala (5)

djeca katedrala

Šibenik je inače 22. godinu zaredom domaćin Betlehemskog svjetla, a nakon tog obreda uslijedio je nastup mališana iz šibenskih župa ‘Djeca i mladi pjevaju Adventu’ koje je pratio i šibenski biskup Ante Ivas. Sve ih je pozdravio Dario Mikulandra naglašavajući kako je koncert dječjih zborova ustaljena tradicija u šibenskoj prvostolnici.

djeca katedrala (1)

-Ovo večeras je dokaz da nije istina kada kažu da Proslava u Šibeniku pripada prošlosti. Više od 200 najmlađih Šibenčana to dokazuje – kazao je Mikulandra, a potom su zapjevali i zasvirali zborovi iz župa sv. Jakova, sv. Ante Šubićevac, Porođenja BDM Gradac, Porođenja BDM Varoš, Srce Isusova Baldekin, sv. Mihovil Murter, Rođenja BDM Skradin, Našašća sv. Križa Vodice i sv. Jurja Primošten.

djeca katedrala (7)

djeca katedrala (8)

djeca katedrala (6)

Šibenska Proslava u katedrali sv. Jakova nastavlja se večeras u 23 sata kada će nastup održati ŠPD Kolo i klapa Sinj, a točno u ponoć oglasit će se sva zvona na crkvama u gradu.

djeca katedrala (11)

djeca katedrala (9)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.