FOTO: Vilinske priče Ane Bilić Udovčić u šibenskoj knjižnici

Ana Bilić Udovčić, spisateljica za djecu, večeras je u šibenskoj knjižnici predstavila zbirku bajki pod nazivom ‘Vilinske priče’.

Vilinske priče su zbirka kratkih bajki temeljenih na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji. Svi likovi koji se pojavljuju u zbirci inspirirani su starim hrvatskih pričama i legendama, kao i narodnom tradicijom, koja je prilagođena potrebama suvremenog modernog djeteta. Riječ je o dvadeset kratkih priča raspoređenih u četiri poglavlja, čija je  namjena da se svake večeri djeci pročita po jedna priča prije spavanja. Ili kako to sama, autorica kaže: Dogodovštine iz vilinskog kraja sad ispričati valja. Svakog dana pričica jedna za laku noć da djeca mirno snivat mogu poć!

ana udovcic

Kako to i doliči bajkama, svaka od ovih priča donosi pouku na kraja, te na takav način Vilinske priče imaju i obrazovnu svrhu.

Udovčić je diplomirana novinarka koja iza sebe ima već tri knjige za djecu i to „Tajna bakina tavana“, „ Vitezovi Rata“, i „Čuvar blaga’.

Nekoliko priča, temeljenih na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji, pročitao je i šibenski glumac Jakov Bilić.

ana udovcic1

Ana iza sebe ima već nekoliko predstavljanja knjige i to u Vodicama u tamošnjoj knjižnici, ali i u Udruzi ‘Kamenčići’ gdje je knjigu predstavila štićenicima.

vilinske price

kamencici-ana-udovicic.jpg23

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.