FOTO: Zbog kreativnih radova s potpisom PriXse Šibenčani pohrlili u šibensku Gradsku knjižnicu

Kad se (male, velike, ne bitno) ruke slože, sve se zaista može. A kad tome dodate maštu i likovni talent dobijete šibensku PriXsu, tim kreativnih ljudi koji je ovog utorak u galeriji Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku imao svoju prvu (ikakvu, samostalnu, skupnu, kako god) izložbu.

prixsa_izlozba_knjiznica (11) prixsa_izlozba_knjiznica (12) prixsa_izlozba_knjiznica (13) prixsa_izlozba_knjiznica (14)

Ljubitelji pop i street arta, slikarstva, odnosno umjetnosti općenito kao i nešto ‘pomaknutijeg’ uređenja interijera s ovom su izložbom, izložbom ‘Slika i restauriranog namještaja kreativnog tima Prixsa’ došli na svoje.

Standarnda gužva na otvorenju

Spomenimo napokon da iza naziva PriXsa stoje Sandra Eraković, Mara Roša i Slavne Blaće te da je PriXsa trenutačno neregistrirana pravna osoba s tedencijom da što prije poprimi oblik profitabilne udruge kako bi Sandra, Mara i Slaven konačno i legalno mogli prodavati svoje radove koji već sad privlače pažnju brojnih potencijalnih kupaca.

prixsa_izlozba_knjiznica (2) prixsa_izlozba_knjiznica (3)

Gužva na otvorenjima izložbi šibenskih likovnih amatera postala je uobičajna slika. Potvrdilo se to večeras u galeriji Gradske knjižnice gdje će se, da nabrojimo samo dio izloženih eksponata, drvene škrinje, stol s pripadajućim stolcima, ormar, slike raznih motiva i u raznim tehnikama moći razgledati do 19. ožujka.

prixsa_izlozba_knjiznica (4) prixsa_izlozba_knjiznica (7)

Nakon izložbe, radovi kreativnog trija moće će se pogledati u njihovoj radionici smještenoj u samoj staroj jezgri Krešimirovog grada nadomak gorostasne, a ipak inspirativne katedrale sv. Jakova.

Toliko boja, toliko veselja

-Toliko je boja, toliko je veselja u ovim radovima – najavila je Zdenka Bilušić, kustosica izložbe otvarajući istu.

prixsa_izlozba_knjiznica (15) prixsa_izlozba_knjiznica (17) prixsa_izlozba_knjiznica (18)

-Reći ću samo da su ovo mladi ljudi, da im je ovo prvi pokušaj i da su već uspjeli stvoriti svoj autorski potpis, neki više, neki manje, ali već su se profilirali kao pravi autori i vjerujem da će se njihov razvojni put nastaviti dalje, da će se nastaviti razvijati i istraživati ovako vrijedno kao što su to dosad radili pa i još vrijednije. Vjerujem da će im ova izložba biti vjetar u leđa i da će im otvoriti neke nove prilike, ostvariti neka nova poznanstva – kazala je Bilušić.

prixsa_izlozba_knjiznica (19) prixsa_izlozba_knjiznica (20) prixsa_izlozba_knjiznica (21) prixsa_izlozba_knjiznica (25)

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.