FOTO:Izložba ‘Legende’ Jadranke Skelin ili uspješan debi na likovnoj sceni Šibenika

Nakon dugogodišnjeg maštanja o slikarstvu i niza skupnih likovnih izlaganja, Jadranka Skelin konačno može odahnuti jer njen je san postao stvarnost, a život mu je udahnula samostalnom izložbom ‘Legende’ koja je otvorena ovog utorka, 3. veljače.

skelin izlozba knjiznica (6)

Izložba postavljena u galerijskom prostoru Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku donosi 18 akvarela na platnu te ne bi bilo pretjerano reći da je riječ o pop izložbi koja donosi presjek glazbenih, likovnih, filmskih pa i sportskih stranih te domaćih, kako sam naziv izložbe sugerira, legendi. Tako se na galerijskim zidovima do 17.veljače mogu razgledati portreti Jima Morrisona, Amy Winehouse, Fride Khalo, Kemala Montena, Dražena Petrovića, Rayja Charlesa, Audrey Hepburn…

-Najprije sam odlučila da ću napraviti samostalnu izložbu, onda sam razmišljala što bi moglo biti ono što će izazvati odjek u javnosti, a da mene veseli. Tako sam se odlučila da to budu legende, osobe koje su ostavile trag u mom životu bilo sa svojim slikama, pjesmama … ne znam … nekim svojim humanitarnim radom poput Audrey (Hepburn) koja me time oduševljavala kao osoba, pa Kemal čiju sam sliku zadnju nacrtala u jednom dahu i u suzama nakon njegove smrti – prisjetila se autorica izložbe, ne skrivajući da joj nije nimalo lako u trenucima dok njene radove skeniraju oči šibenske javnosti, a posjetitelja na otvorenju nije manjkalo. Dapače.

skelin izlozba knjiznica (8) skelin izlozba knjiznica (10) skelin izlozba knjiznica (11) skelin izlozba knjiznica (12)

Jadranka Skelin, nakon što se ostvarila kao žena, majka, domaćica konačno se posvetila svom snu, a njegovim ostvarenjem dobila je zasluženih Warholovskih pet minuta slave. U ovom slučaju, kazaljke sata što je tek krenuo odbrojavati autoričin umjetnički život tu neće stati.

skelin izlozba knjiznica (13) skelin izlozba knjiznica (14) skelin izlozba knjiznica (17)

Članica šibenske Udruge likovnih amatera Tempera debitirala je na likovnoj sceni Krešimirovog grada, a doživljaju radova s njenim potpisom posjetitelju kaže:

-Neka ju svatko doživi na svoj način, neka ju svatko doživi onako kako je osjeća. Za mene je prva, sigurno najveća, najdraža i svakako prva stepenica na putu prema dalje.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.