Gotovo 4ooo ljudi prisustvovalo Noći muzeja u Šibeniku

6. Noć muzeja i ove je godine raznovrsnim, dobro pogođenim i izbalansiranim programom, privukla veliki broj Šibenčana kako bi u samo jednoj večeri razgledali stalni postav muzeja, prisustvovali zanimljivom povijesnom predavanju, uživali  u glazbi, a posebno u raznovrsnim delicijama spremljenim po starim tradicionalnim šibenskim receptima. Zadovoljstvo nisu skrivali ni organizatori cijele večeri.

noć muzeja1

-Svake godine se stvarno trudimo dodati nešto novo i zanimljivo – kaže Krnčević. Ove godine u organizaciji pridružio nam se i Državni arhiv u Šibeniku, a zahvaljujući Udruženju obrtnika, pokušali smo što vjernije pripremiti obrok šibenskih galijota iz vremena bitke na Lepantu 1571. godine. Prema reakcijama, nitko se nije požalio na skoro 500 porcija koje smo pripremili. Malo smo modificirali originalni recept i uz pancetu, fažol i vino dodali mrkvu, crvenu papriku i začine. Osim toga ponudili smo kroz cijelo vrijeme trajanja Noći muzeja i tradicionalne šibenske delicije koje nam je napravila tvrtka Matkol, a da sve bude upakirano u jednu cjelinu, ponudili smo i čašicu vina.

noć muzeja2U sedam sati, koliko je trajao program, kroz Gradski muzej prošlo je oko 4000 ljudi, ali bilo je i onih kojima je i to bilo malo.

-Kako je atmosfera uvijek ležerna i prijateljska, tako su nam dvije gospođe u šali predložile da dogodine promjenimo naziv manifestacije u ‘Večer muzeja’, jer ipak traje ‘samo’ do jedan sat poslije ponoći – govori Krnčević,  naglašavajući kako su i ove godine svi posjetitelji otišli zadovoljni, bez ikakvih primjedbi s nadom u još bolji program i slijedeće godine za koju je predviđeno otvaranje novog djela muzeja namjenjenog suvremenoj povjesnoj baštini.

noć muzeja3Podsjetimo kako je uz predavanje o bitci na Levantu te degustaciji obroka šibenskih galijota, organiziran obilazak Državnog arhiva u Šibeniku i modna revija ‘Oživjela arheologija’,  upriličen koncert Muškog pjevačkog zbora sv. Mihovil, otvorena za razgledavanje bila je i izložba ‘Miroslav Šutej – iz zbirki Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu’, a sve prisutne zabavio je i trio Bagatin.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.