I Šibenik ima svoje predstavnike na reviji hrvatskog filma u Londonu

Večeras u Londonu počinju dva filmska događanja, Europski psihoanalitički filmski festival i revija Croatian Film Festival – Welcome Croatia, na kojima će biti prikazano ukupno deset suvremenih hrvatskih naslova. U sklopu revije hrvatskog suvremenog filma, prikazat će se igrani filmovi u kojima glume Šibenčani ‘Pismo ćaći’ i ‘Na putu’. U filmu Damira Čučića ‘Pismo ćaći’, podsjetimo, ulogu oca utjelovio je Mate Gulin za što je dobio Zlatnu arenu za najbolju sporednu ulogu, dok Leon Lučev igra glavnu ulogu u filmu Jasmile Žbanić ‘Na putu’.

Uz filmove ‘Sonja i bik’, ‘Lea i Darija’, ‘Ljudožder vegetarijanac’, ‘Neka ostane među nama’, ‘Od do’ u Londonu će se prikazati crnohumorna drama-romansa Šibenčanina Vinka Brešana ‘Nije kraj’.

Croatian Film Festival – Welcome Croatia organiziraju Britansko-hrvatsko društvo, Centar za kulturu Trešnjevka i MM Centar SC-a. Povod ovom događanju je hrvatsko pristupanje Europskoj uniji odnosno približavanje suvremene hrvatske kulture britanskoj publici. Revija traje do 2. prosinca.
Od 31. listopada do 3. studenog u Britanskoj filmskoj i televizijskoj akademiji (BAFTA) u Londonu po sedmi se put održava Europski psihoanalitički filmski festival u organizaciji britanskog Instituta za psihoanalizu. Riječ je o festivalu zanimljivog koncepta koji objedinjuje filmske projekcije, diskusije i predavanja na odabranu temu iz psihoanalize. Tema ovogodišnjeg izdanja je ‘tajna’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.