Idućeg tjedna bogat program u šibenskom kazalištu

Šibensko kazalište u utorak, 16. listopada i srijedu, 17. listopada za sve učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Šibenika na kazališne daske postavit će mjuzikl ‘Mačak Džingiskan i Miki Trasi’ spisateljice i pjesnikinje Vesne Parun. Mjuzikl je uglazbio Ladislav Tulač, a redateljske palice prihvatio se Ivan Leo Lemo. Pustolovna priča o Džingiskanu i Miki Trasiju, podsjetimo, otvorila je ovogodišnji 52. MDF.

Prva ovosezonska pretplatnička predstava ‘Sinovi umiru prvi’ HNK Osijek održat će se u četvrtak, 18. listopada u 20 sati. Ovaj beskompromisan i provokativan komentar naše poratne zbilje djelo je hrvatskog dramatičara Mate Matišića, dok je redatelj Zoran Mužić.   U središtu je radnje obitelj koja ne može prestati oplakivati smrt sina / brata, između ostalog i zato jer njegovo tijelo ne mogu ni locirati, a kamoli sahraniti. U društvu punom  tridesetogodišnjih umirovljenika, oni će upasti u mrežu mafijaškog trgovanja sudbinama.

Za sve poklonike glazbe, petak 19. listopada s početkom u 20 sati rezerviran je za koncert Zbora Hrvatske radiotelevizije. Velik repertoar Zbora obuhvaća skladbe a cappella i vokalno-instrumentalne skladbe u rasponu od rane renesanse do najnovijih glazbenih djela, a osobita se pozornost posvećuje njegovanju hrvatske glazbene baštine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.