Ilustracije Danijela Srdareva rodom iz Vodica obožavaju djeca i kritičari

U galeriji Art Point Centar – AGM u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici, nedavno je otvorena izložba hvaljenog slikara Danijela Srdareva. Izložba ilustracija pod imenom “Umjetnost za djecu” trajat će do 20. travnja 2015. godine, a ilustracije koje čine postav izložbe objavljene su u seriji edukativnih slikovnica.

Serija se sastoji od šest edukativnih slikovnica: Tajni život boja, Okvirno o okviru, Slika i prilika, Četiri godišnja doba, Gozba za oči i Oslikane priče.

srdarevilust4 buro247

Kao potvrda vrijednosti Srdareva rada je i podatak da će dio ilustracija iz ove serije biti izložen u Bolonji od 30. ožujka do 2. travnja 2015. na prestižnom “Bologna Children’s Book Fairu”, najvećem sajmu dječje knjige i ilustracija u svijetu, na kojem Hrvatska ove godine sudjeluje kao zemlja gost.

Ilustracije će biti predstavljene na izložbi pod nazivom “Aquamarine selection” uz još desetak hrvatskih ilustratora u organizaciji Ministarstva kulture RH.

IZVOR:Buro24/7

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.