Ne miruje ni u mirovini

Ivan Posavec fotografirao je brojne poznate ličnosti, a njegove fotografije možete razgledati u Galeriji Krševan

Fotograf Ivan Posavec u Galeriji sv.Krševana predstavit će izložbu fotografija ‘Ličnosti’. Posavec je fotografirati počeo u u Poletu, a iako je nedavno otišao u mirovinu s mjesta urednika fotografije u Gloriji, još uvijek za različita novinska izdanja snima političare, biznismene, zabavljače, arhitekte, književnike, likovne umjetnike, glumce, glazbenike i ostale ljude zanimljive široj ili užoj javnosti.

Jedinstvena kvaliteta njegovih portreta vidi se u tom nesputanom prepuštanju situaciji da se odvija po svojoj vlastitoj želji i vlastitim tijekom. Ta je viša fotografova prisutnost intuitivna, i uočava se intuitivno: kao potpuna neusiljenost koju vidimo kod njegovih modela, neusiljenost oko čijeg se postizanja brojni njegovi kolege izrazito muče. Na koncu, takav pristup sadrži i poistovjećivanje sa samim životom koji se manifestira na brojnim licima i karakterima koje snima.

Otvorenje izložbe je u srijedu, 16. listopada u 19 sati, a njegove fotografije možete pogledati sve do 2. studenog.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.