Izložbe u Gradskoj knjižnici

Uz zvukove Malog komornog orkestra pod vođenjem Josipa Čale, u utorak 19. kolovoza u 20 sati, u prizemlju Gradske knjižnice, bit će otvorena  izložba skupine autora iz Šibenika, inspirirana morem.

Pola sata kasnije, u 20,30 sati u galeriji Knjižnice bit će otvorena izložba 7 X COMPOSITION mladog šibenskog umjetnika Duje Kodžomana.

Duje Kodžoman rođen je  1993. godine u Šibeniku gdje je završio Gimnaziju Antuna Vrančića. Potom se upisuje na Tekstilno-tehnološki fakultet, smjer modni dizajn. Za vrijeme trogodišnjeg studiranja stekao je naziv sveučilišnog prvostupnika (baccalaureus) inženjera tekstilnog i modnog dizajna.  U svom mladom i kratkom umjetničkom životopisu on sam izdvojio je nekoliko vrijednih  dosega: umjetnički crtež uvršten u znanstveno-popularnu publikaciju ‘From Weed to Fabric’, ilustracije korištene za vizualni identitet albuma ‘Velika prevara’ grupe ‘Praline&Fast Food’, bio je finalist nagrade ‘Odijela govore’ u sklopu festivala ‘Pazi knjiga’, kao i finalist natječaja ‘Lift by Perwoll’ u sklopu sajma mode ‘Zona 45’, te je izlagao radove na 6 skupnih izložbi u renomiranim galerijskim prostorima grada Zagreba (Galerija ULUPUH, Centar za dizajn HGK, Galerija i čitaonica Vladimir Nazor…)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.