Otvaranje izložbe u 20 sati

Jürgen Mitransky, murterski zet, izlaže u Muzeju grada Šibenika

Izložba slika pod nazivom ‘Treperenje’ Jürgena Mitranskog bit će otvorena večeras u 20 sati u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika na obali. Šibenska likovana publika izložbu će moći razgledati tijekom cijelog kolovoza.

Akademski slikar Jürgena Mitransky inspiraciju za svoja djela nalazi u igri svjetla i mora na otoku Murteru i oko Murtera. Naime, Jürgen Mitransky je rođen u Rendsburgu (Schleswig-Holstein). Njegovo obrazovanje i zanimanje vodilo ga je od dekoratera izloga, preko studija grafičkog dizajna i funkcije umjetničkog direktora raznih reklamnih agencija, do studija Likovne akademije u Berlinu i nastavne djelatnosti na gimnaziji, a konačno i pri Akademiji likovne umjetnosti u Berlinu i Braunschweigu. Mitransky se bavi promatranjem prirode, crtežima akta i predmeta, slikanjem krajolika, odnosa svjetlosti. Brak s Hrvaticom Nadom Putniković s Murtera, redoviti boravci na otoku, posebno dojmovi svjetlosti i mora, utjecali su na slikarstvo Jürgena Mitranskog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.