Mario Guberina

Karizmatični šibenski pijanist na Baroneu će ‘obojati’ dalmatinske pjesme divljinom i strašću

Mario Guberina, karizmatični šibenski pijanist, na tvrđavi Barone u ponedjeljak s početkom u 21.30 sati predstavit će ‘Dalmatinsku rapsodiju’ u sklopu programa Strana B. Repertoar je sastavljen od starih dalmatinskih pjesama obrađenih u jazz maniri, skladbi s prizvukom bossa nove, latino glazbe i funka.

Nakon završene osnovne glazbene škole u Šibeniku, Mario svoju vještinu dijeli sa svijetom svirajući na ulicama europskih metropola, Zagrebu i rodnom Šibeniku. Dvije godine njegova stalna adresa postaje Opatija gdje je svirao sa šibenčaninom Franom Pleadinom, a zatim i s riječkim jazz glazbenikom Zoranom Majstorovićem.

Široj javnosti predstavio se nastupima na Supertalentu 2011. i 2018. godine. Osim klavira, posvećuje se i harmonici, kroz koju izražava svoju ekspresionističku stranu i suprotstavlja je ambijantalnom, mirnom mediteranskom zvuku. Stare dalmatinske pjesme boji swingom, divljinom i strašću, te u njegovoj izvedbi one dobivaju sasvim novu formu.

Ulaz na Barone slobodan je za članove Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.