Za svakoga ponešto

Kazalište organizira besplatne koncerte, a na jednom ćete se moći rasplesati uz gipsy swing glazbu

Tijekom srpnja u šibenskom kazalištu, na Trgu kralja Držislava i u katedrali svetog Jakova održat će se tri koncerta, i to Orkestra mladih glazbenika, Django grupe i Damira Kukuruzovića te Puhačkog ansambla Camerate Cantilly.

Skladbe Haydna, Schumanna i Mascagnija izvest će Orkestar mladih glazbenika i solist Josip Boštjančić 15. srpnja s početkom u 21 sat u kazalištu, a ulaz na koncert je besplatan.

Na Trgu kralja Držislava ispred kazališta 16. srpnja s početkom u 21 sat na rasporedu je koncert Django grupe i Damira Kukuruzovića, inače najvećih promotora gipsy swing glazbe i francuskog jazza na ovim prostorima.

Koncert renesansne glazbe na repertoatu je 17. srpnja u katedrali svetog Jakova s početkom u 20,30 sati, kada će Ansambl Marco Polo izvesti program Julija Skjavetića, Ivana Lukačića, Roberta Johnsona, Johna Downlanda, Jana Pieterszoon Sweelincka, Borisa Klarića, Orlanda di Lassoa te Adriana Willaerta.

Puhački ansambl camerate Cantilly na rasporedu je u kazalištu 19. srpnja u 20 sati, a nastupaju klarinetisti Mihael Paar i Bruno Philipp. Koncert je besplatan za posjetitelje.

Organizator koncerata je HNK u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.