Knjiga šibenskog novinara Antonia Barišića nominirana za nagradu Kiklop!

Knjiga ‘Srest ćemo se opet’ dugogodišnjeg novinara HTV-a, Šibenčanina Antonija Barišića nominirana je za ovogodišnju nagradu Kiklop. Barišić je nominiran u kategoriji ‘Debitantska knjiga godine’ uz knjige ‘Duhovi’ autorice Ive Ušćumlić Gretić te ‘Esekerski capriccio’ Željke Živković. Kako nam je kazao, nominacija za nagradu Kiklop ugodno ga je iznenadila, a za nominaciju je doznao od kolegice iz Splita.

-Jako mi je drago, ovaj uspjeh stvarno nisam očekivao, a posebno mi je drago jer je izdavač predložio moj roman – poručio je Barišić.

‘Srest ćemo se opet’ prvi je roman Antonija Barišića koji govori o dvojici prijatelja iz Šibenika različite nacionalnosti koje rat odvodi na suprotne strane.

‘Nije postaojao neki poseban povod i razlog zašto sam se bavio tom temom. Valjda je u mojoj podsvjesti to predugo stajalo i godinam se taložilo pa je na neki način moralo izaći – kaže Antonio koji već sprema i drugi roman.

‘Drugi roman je još uvijek u fazi nastajanja, a o njemu vam mogu reći samo da će sadržavati djelove krimića i, kako sam zacrtao u svojoj glavi, sve što budem pisao događat će se u Šibeniku pa se tako i radnja ovog romana događa u našem gradu – kaže Antonio s kojim ćemo nestrpljivo čekati 15. prosinca i  proglašenje pobjednika za najboljeg književnog debitanta.

Kiklop 2013. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. rujna 2012. do 30. rujna 2013. godine namijenjenih prvenstveno knjižarskoj prodaji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.