‘Kolo’ s gostima u četvrtak u dvorištu samostana sv. Frane

U četvrtak, 21.kolovoza, u 21,30 sati, u dvorištu samostana sv. Frane na koncertu Šibenskog ‘Kola’ i prijatelja sa ‘svih strana svita’. Koncert organiziramo u okviru ciklusa ‘115 godina pisme i veselja’ kojom obilježavamo veliku obljetnicu osnutka društva.

Uz ŠPD ‘Kolo’, na koncertu će nastupiti CCCS –  ‘Croatian Canadian Choral Socitey’, zatim pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva, proslavljena hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, operna pjevačica Antonela Malis i tenor Bože Jurić Pešić. Zborove će na glasoviru i udaraljkama pratiti mladi pijanist Borna Erceg, prof. Janja Knapić i Igor Kralj. Zborovima će ravnati maestri Edward John Mavrinac, Zvonko Aračić i Vladan Vuletin.

Croatian Canadian Choral Society

CCCS – Hrvatsko kanadsko pjevačko društvo osnovano je prije 16 mjeseci i čine ga uglavnom potomci hrvatskih iseljenika. Iako se radi većinom o drugoj, trećoj, pa čak i petoj generaciji rođenoj u Kanadi, njihov osjećaj pripadnosti hrvatskim korijenima je vrlo snažan, a pjevanje hrvatskih pjesama u zemlji njihovih predaka predstavlja ispunjenje snova. Na repertoaru njihovih koncerata nalaze se uglavnom klasične i duhovne skladbe hrvatskih autora, ali rado zapjevaju i zabavne i klapske naslove. Ovo im je prva turneja po Hrvatskoj, a osim u Šibeniku, nastupaju u Varaždinu, Zagrebu, Opatiji i Zadru.

Varazdinsko_obrtnicko_glazbeno_drustvo_3

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva djeluje od 1938. godine i prošle je godine slavio 75. godišnjicu osnutka. Rođendan su, u Varaždinskom HNK proslavili zajedničkim koncertom sa Šibenskim Kolom. Tom prigodom dogovoren je uzvratni susret u Šibeniku čime su se naši prijatelji iz Varaždina uključili u obilježavanje velikog kolaškog jubileja – 115 godina pisme i veselja.

Prijateljski će zborovi, uz pratnju i nastupe renomiranih gostiju, poput proslavljene sopranistice Lidije Horvat Dunjko i operne pjevačice Antonele Malis predstaviti Šibenčanima dijelove vlastitog repertoara. Kolaši će izvesti nekoliko stavaka Orfove Carmine Burane kao podsjetnik na nezaboravan koncert održan u lipnju ove godine. Program će voditi poznati televizijski voditelj Neno Pavinčić. Ulaz na koncert je besplatan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.