Koncert mladih šibenskih glazbenika Tee i Borne

U Gradskoj vijećnici u petak, 23. studenog u 20 sati koncert će održati sopranistica Tea Slavica i Borna Erceg za klavirom. Koncert se održava u okviru znanstveno-kulturnog projekta udruge ‘Šibenik-metropola mladih’, u kojem se predstavljaju nadareni mladi ljudi na početku profesionalne karijere s ciljem da se šibenska javnost upozna s njihovim radom. Na koncertu će se izvesti talijanski belcanto, operne arije i solo pjesme iz 19. stoljeća.

Tea Slavica rođena je u Šibeniku, gdje je pohađala osnovnu i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića. Na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, 2006. godine upisala je studij solo pjevanja, a diplomirala je 2012. godine te stekla naziv magistra muzike. Bila je i stipendistica Grada Šibenika. Dosada je ostvarila brojne solističke koncete i nastupe diljem Hrvatske. Đ

Borna Erceg rođen je u Šibeniku gdje je s nepunih 10 godina počeo pohađati privatnu školu klavira kod profesorice Marije Sekso. Sa 11 godina se upisuje u Glazbenu školu Ivana Lukačića, a trenutno je učenik 2. razreda srednje glazbene škole u klasi prof. Kristine Pešić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.