Koncert mladog Šibenčanina Zvonimira Perkovića u kazalištu

U četvrtak 9. travnja u foajeu HNK Šibenik s početkom u 20 sati koncert će održati violončelist Zvonimir Perković, dok će ga na glasoviru pratiti Kristina Pešić.

Ulaz je slobodan.

Zvonimir Perković rođen je u Šibeniku 2001.godine. Učenik je 5.razreda Glazbene škole Ivana Lukačića. Violončelo započinje učiti sa 9 godina u klasi prof. Vanje Bošnjak. Od studenog 2014.g. usavršava se kod prof. Mihovila Karuze (docent na Umjetničkoj akademiji u Splitu). Sudjelovao je na mnogobrojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, dobitnik je vrijednih nagrada i priznanja. U travnju 2011.g. na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi u Kaštelima i Splitu osvojio je 1.nagradu u disciplini gudača I.kategorije. Na Državnom natjecanju u Varaždinu u ožujku 2012.g. osvojio je 1. nagradu u II. kategoriji  disciplina violončelo i postao državni prvak te osvojio priznanje i Oskar znanja Agencije za odgoj i obrazovanje. U listopadu 2012.g. na prestižnom Međunarodnom violončelističkom natjecanju Antonio Janigro u Poreču osvojio je 2. nagradu u I.  kategoriji kao jedini nagrađeni natjecatelj iz Republike Hrvatske u svim kategorijama. U prosincu 2012.g. na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji osvojio je 2. nagradu u I. kategoriji, disciplina dua. Na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi 2013.g. osvojio je 1. nagradu i bio apsolutni pobjednik u disciplini gudača II. kategorije. U travnju 2014.g. na Državnom natjecanju u Velikoj Gorici osvojio je 1. nagradu kao najmlađi natjecatelj u III. kategoriji. Na poznatom Međunarodnom violončelističkom natjecanju u Liezenu u Austriji u travnju 2014.g. osvojio je 3. nagradu u IC kategoriji te zaslužio diplomu i medalju. Na Međunarodnom violončelističkom natjecanju Antonio Janigro u Poreču 2014.g. osvojio je vrijedno priznanje. Nastupao je na svim značajnijim glazbenim događanjima  i svečanim koncertima u Gradu i Županiji, primjerice Glazbena priča 2012.g., Šibenska violončelistička priča-prof. Vanja Bošnjak i učenici te kao solist uz Gradski komorni orkestar čiji je redoviti član, na ljetnim koncertima u Crkvi sv. Frane i Katedrali sv. Jakova 2013.g. i 2014.g. Od ljeta 2011.g. redovito pohađa majstorske tečajeve u organizaciji Međunarodnih glazbenih škola (Ljetna škola Kaštela, Cello International Travel Academy, UZMAH, CLAVIS) i  samostalno kod eminentnih glazbenih pedagoga i glazbenika: Nikola Ružević, Dobrila Berković-Magdalenić, Denis Shapovalov, Reinhard Latzko, Monika Leskovar, Silvia Sondeckiene, Nika Zlatarić, Gustavo Tavares, Vladimir Lukas  i Mauro Šestan.
U Osnovnoj školi Fausta Vrančića Zvonimir je odličan učenik 7.razreda. Kao pobjednik županijskog natjecanja iz geografije 2015.g. pozvan je na Državno natjecanje.

PROGRAM

J. S. Bach: Suita za violončelo solo br. 3, BWV 1009
Bourree I
Bourree II
J. Mysliveček:  Sonata za dva violončela i basso continuo  u G – duru
Allegro
Andante
Presto
G. Faure: Elegija, op. 24

J. Tkalčić:  Pierrotova podoknica op. 2, br. 3
C. Saint -Saens: Koncert za violončelo i orkestar  br. 1 u a-molu, op.33
Allegro ma non troppo
Allegretto con moto – Tempo I:
Allegro non troppo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.