Koncert Stefana Milenkovića & Edina Karamazova ovog četrtka u zlarinskoj crkvi

Koncert Stefana Milenkovića & Edina Karamazova održat će se na Zlarinu u četvrtak, 24. srpnja u crkvi Marijina Uznesenja s početkom u 21,15 sati. 

Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljne priloge za obnovu crkvenih vrata. Ovom prigodom organiziran je prijevoz brodom iz Šibenika za Zlarin u 20 sati. Povratak sa Zlarina je u 23 sata. Redovna brodska linija iz Šibenika u 19,30 sati.

Edin Karamazov svojim se izvedbama tijekom prošlog desetljeća dokazao kao jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu. Potvrdila su to priznanja kritičara u Europi , Americi ili Aziji , te brojne pohvalne kritike njegovih virtuoznih i emocionalnih izvedbi repertoara u rasponu od prvih zapisanih skladbi iz 16. stoljeća pa sve do glazbe balkanskih Roma.

Stefan Milenković, violinist svjetskoga glasa i profesor na Sveučilištu Illinois, počeo je nastupati sa 5 godina, a bilo mu je tek 10 godina kada ga je tadašnji američki predsjednik Ronald Regan pozvao na božićni koncert u Bijelu kuću. Sa svega 16 godina koncertom u meksičkom Montereju obilježio je svoj tisućiti nastup. Nastupao je za Ronalda Regana, Mihaela Gorbačova i papu Ivana Pavla ll. Dobitnik je brojnih nagrada diljem svijeta, a danas živi u SAD-u gdje radi kao vanredni profesor violine na sveučilištu Ilinois.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.