Koncert u spomen na Joška Arasa i Tonija Grguričina

U HNK Šibenik u petak, 23. studenog održat će se koncert ‘A i vi ste s nama, iako vas nima’ u spomen na Joška Arasa Biću i Tonija Grguričina, prerano preminule šibenske pjevače klape Fortica, odnosno Teuta.

Na koncertu će nastupiti klapa Sinj, klapa Kampanel, klapa Sv. Juraj-HRM, DokAnalogX, klapa Fortica, klapa Nas Quatros.

Prodaja ulaznica po cijeni od 100 kuna i 80 kuna na blagajni HNK u Šibeniku i caffe baru Žveljarin, a prihod od ulaznica ide obiteljima preminulih šibenskih tenora.

Joško Aras Biće bio je prvi tenor klape Fortica skoro od njenih samih početaka. Bio je izuzetan glazbenik, pjevač vrhunskih sposobnosti, ali i veliki prijatelj svima. Njegov gubitak, nakon kratke i teške bolesti, bio je iznenadan i ostavio je neizbrisiv trag na članove Fortice i sve koji su ga znali.

Toni Grguričin kao prvi tenor klape Teuta, a svojim talentom i radom ponio je klapu do priznanja kakve mnoge klape nisu dobile nakon desetljeća djelovanja. Bio je poznat u klapskim krugovima kao ogroman talent i radnik, te su mu stariji kolege prognozirali izvanrednu karijeru. Iznenadni gubitak Tonija Grguričina zatekao je sve, a klapa Teuta od tog je trenutka prestala sa radom i otišla u povijest kao klapa, koja je svojom kvalitetom zasjenila mnoge u samo pet godina djelovanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.