Koncert ženevskog pjevačkog zbora i orguljaša Pavla Mašića u šibenskoj katedrali

U katedrali sv. Jakova u srijedu 22. listopada s početkom u 20 sati održat će se koncert pjevačkog zbora Arte Musica iz Ženeve. Na programu su djela Mozarta i Mendelsohna, a ulaz je slobodan. Zbor će na orguljama pratiti šibenski orguljaš Pavao Mašić.

Pjevački zbor Arte Musica iz Ženeve osnovan je 1989. godine na inicijativu ljubitelji glazbe. Prvi voditelj je bio maestro Georges Schmid (Georges Šmid). Od osnivanja pa do danas zbor je postigao zavidne uspjehe, kako u kvaliteti pjevanja, tako i u svladavanju širokog i zahtjevnog repertoara, od baroka do naših dana. Zbor broji stotinjak aktivnih članova. Može se pohvaliti vrlo širokim repertoarom od cca 40 naslova.

Osim koncertiranja u Švicarskoj zbor je imao uspješne nastupe u Kini, Španjilskoj, Francuskoj i Italiji. Velika im je želja nastupiti u Hrvatskoj što će se dogoditi u Osijeku 19. listopada, u Varaždinu 20. listopada i posebno u Šibeniku 22. listopada, u čuvenoj katedrali Sv. Jakova.

U organiziranju koncerta pomogla je Župa Sv. Jakova i Organološko društvo Organum Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.