Koncertna misa Borne Ercega u šibenskoj katedrali ovu nedjelju

U Katedrali sv. Jakova u nedjelju, 18.10.2015. u 20h zbor “LIRA” iz Vodica će, uz solistice sa Umjetničke akademije u Splitu, izvesti Koncertnu misu mladog šibenskog pijanista i kompozitora Borne Ercega.

 

To je zanimljivo djelo u kojem atmosfera varira od ponizne i tihe molitve, preko užasa muke Isusove, do veličanstvenog spasenja i slavljenja Boga.

Koncertna misa se izvodi kao cjelovečernji koncert.

Sastoji se od sedam stavaka:
1. Gospodine, smiluj se
2. Slava
3. Vjerovanje:
Bog
Sin
Duh
4. Svet
5. Blagoslovljen
6. Oče naš
7. Jaganjče Božji

Borna ju je napisao sa nepunih 18 godina, te je to njegovo prvo veliko djelo.

U katedrali će zaživjeti u izvedbi mješovitog zbora „LIRA”, 3 solo soprana (Tea Požgaj, Valnea Vretenar i Jelena Pletikosa) i klavirsku pratnju (Borna Erceg – koji će uz to i dirigirati izvedbom ).

Misa je s velikim uspjehom već izvedena dva puta – u Crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu i Crkvi sv. Križa u Vodicama, ali imamo u planu još mnogo izvedbi (Split, Zadar, Rijeka, Zagreb, Mostar, Sarajevo) – kazali su iz vodičkog zbora Lira te ovom prilikom Vas pozivaju da im uveličate večer i pridružite se kao cijenjena publika.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.