Koncertni majstor violinist Orest Shourgot 27. kolovoza na Zlarinu

U sklopu zanimljivog konstelacijskog tjedna na otoku Zlarinu, 27.08.2014. u crkvi Marijina Uznesenja od 21:30, u organizaciji Leona Lučeva i Branke Šimunec, nastupit će Orest Shourgot. Njegovu izvedbu karakterizira visoka emotivna izražajnost, koja uz majstorsku razinu vladanja instrumentom i zvukom, rezultira bogatim koncertnim doživljajem. Na Zlarinu izvest će repertoar G.F.Telemanna, J.S.Bacha, E.Ysaya.
Orest je violinist, pedagog, dirigent, komorni glazbenik. Rođen je u Ukrajini, pohađao je znamenitu glazbenu školu Sоlolomija Krušeljnickog u klasi J.Goljde. Završio je Centralnu glazbenu školu u Moskvi i postaje koncertni majstor Ansambla suvremene glazbe pri Savezu skladatelja Rusije. Osnovne studije i postdiplomske studije završava na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi. Diplomirao je dirigiranje na Nacionalnoj glazbenoj akademiji MikoleV. Lysenka.
Radio je kao asistent na Konzervatoriju Čajkovski i kao pedagog u Centralnoj glazbenoj školi. Predavao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a od 2001. godine postaje koncertni majstor Zagrebačke filharmonije. Godine 2010. postaje umjetnički voditelj Zagrebačkog komornog orkestra. Bio je izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, utemeljitelj i voditelj ansambla solista Classicus. Nastupao je diljem svijeta na međunarodnim festivalima kao solist i dirigent, također držao je master tečajeve. Osvojio je brojne nagrade na glazbenim natjecanjima. Svirao je u ansamblu Jurija Bašmeta “Solistima Moskva”, bio je koncertni majstor u Schonberskom ansamblu ASM pri Udruženju skladatelja Rusije. Predstavljao je Hrvatsku na Danima hrvatske kulture u Budimpešti 1998..
Trenutno radi kao profesor violine na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao voditelj Komornog orkestra Umjetničke akademije te kao koncertni majstor u Opernom orkestru HNK Split.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.