Mališani iz zbora Cvrčak nastupili u Lisinskom

Mališani iz Dječjeg zbora Cvrčak, koji već 25 godina djeluje pri Gradskim vrtićima Šibenik, vratili su se s netom održanog i zapaženog nastupa na 19. po redu Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu. Djeca iz Šibenika zapjevala su u nedjelju, 18. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na festivalu koji nosi naziv ‘Djeca nose svjetove na dlanu’, a na kojemu od 1992. godine nastupaju ponajbolji hrvatski dječji zborovi. Glazbena svečanost u KD-i Vatroslava Lisinskog jednom godišnje okuplja veliki broj djece, njihovih učitelja i zborovođa iz cijele Hrvatske.

MEĐU 18 ODABRANIH

Na tom najznačajnijem festivalu te vrste u zemlji, šibenski ‘Cvrčci’ su otpjevali pjesmu Krole, koju je skladao naš slavni sugrađanin, skladatelj, pjesnik i kantautor Arsen Dedić. Dedićeva pjesma za koju je aranžman napisao Stipica Kalogjera se našla među 18 odabranih skladbi, na veselje malih članova šibenskog zbora koji gotovo redovito nastupa na zagrebačkom HDF-u.

 OBLJETNICA RADA

Inače, ove godine je Cvrčak pod dirigentskom palicom prof. Sonje Batur obilježio 25 godina uspješnog rada. Tom prigodom izdan je i treći po redu nosač zvuka nazvan ‘Kad bih bio cvrčak’, a na koji je uvrštena i pjesma s kojom su mali ‘Cvrčci’ nastupili u Zagrebu. Dječji zbor Cvrčak dio je svih značajnijih koncerata, priredbi i manifestacija koji se u Šibeniku i široj regiji priređuju za djecu, uključujući, dakako, i Međunarodni dječji festival na kojem redovito nastupa od osnutka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.