‘Musica appassionata’ i ovog ljeta vodi vas u svijet klasične glazbe na čarobnim lokacijama

U srijedu 15. srpnja u predivnom ambijentu klaustara samostana sv. Frane započet će osmi po redu Festival klasične glazbe ‘Musica appassionata’ koji se održava u spomen na poznatog šibenskog opernog pjevača Nevena Belamarića.

Šest koncerata klasične glazbe svojim će nastupom otvoriti Hrvatski barokni ansambl.

-Barokni ansambl predstavit će se zanimljivim projektom ‘S obje strane Jadrana’ te će izvesti djela skladatelja iz Italije i Hrvatske, a kao gošća nastupit će prvakinja HNK Zagreb Ivana Lazarin – najavljuje osnivačica ‘Musice appassionate’ Nera Gojanović Kljajić.

Serija koncerata nastavlja se 21. srpnja kada će se u crkvi Gospe van Grada predstaviti jedan od najtalentiranijih hrvatskih gitarista koji djeluju u inozemstvu – Srđan Bulat.

-Bulat je predstavnik mlađe generacije, a u dosadašnjem radu ostvario je brojne uspjehe i nagrade na domaćim i inozemnim natjecanjima – hvali ga Gojanović Kljajić.

Budući da je ‘Musica appassionata’ već nekoliko godina zaredom disperizirala svoj program i van uskih granica Šibenika, jedan koncert i ovog će se ljeta održati u čudesnom ambijentu Sokolarskog centra u Dubravi.  Tu je čast dobio komorni ansambl Musica Viva, a naša sugovornica, ističe kako će se njihov repertoar sastavljen od baroknih i rokoko skladbi jako dobro ukomponirati u ambijent šume i noći Sokolarskog centra 25. srpnja za kada je koncert najavljen.

-U Sokolarskom centru svake godine se traži stolica viška, vjerujemo da će tako biti i ovog puta. U tome uvelike pomaže i dobra volja gospodina Menđušića koji stvarno zdušno prihvaća umjetnike i trudi se oko njih i publike – kaže Gojanović Kljajić.

Šibenski festival ugostit će i jedno strano ime, a riječ je o španjolskom gitaristu Rogeru Tapiasu koji će 31. srpnja u Galeriju sv. Krševana unijeti dašak Španjolske.

Svojevrsni hommage Borisu Papandopulu svojim će repertoarom izvesti puhački kvintet Cantus koji u klaustaru samostana sv. Frane nastupa 3. kolovoza. Nera Gojanović Kljajić posebno ističe i zanimljivu tematsku skladu Samuela Barbera ‘Summer music’ koju će ansambl izvesti te večeri.

-Što se zatvaranja ‘Musice appassionate’ tiče, odlučili smo se za program pod nazivom Opera gala koji će se održati 11. kolovoza u Muzeju grada Šibenika. Nastupit će Martina Klarić, Gordana Pavić, Marijana Prohaska, Krešimir Stražanac i moja malenkost, a izvest će se skladbe Mozarta, Verdija, Puccinija, Straussa – najavljuje naša sugovornica.

Izuzev prvog i posljednjeg koncerta, ulaz za sve nastupe na ‘Musici appassionati’ je slobodan, dok se ulaznice za svečanost otvorenja i zatvaranja festivala mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.