Muzej će dogodine zaposliti dva djelatnika koja će organizirati događanja na sv. Mihovilu

Nakon što se na tvrđavi sv. Mihovil uredi ljetna pozornica njome će upravljati Muzej grada Šibenika. Barem neko vrijeme. Naime, ideja aktualne gradske vlasti je da svim fortifikacijskim sustavima na području Šibenika s vremenom upravlja jedna ustanova. Zbog financijskih razloga, za sada je to nemoguće pa se prionulo jednostavnijem rješenju.

-Muzej nije apsolutno kapacitiran da pozornicu približi scenski i koncertno, ali je najbliži svemu tome. Osim toga, dati ljetnu pozornicu na upravljanje Muzeju je manji trošak nego li osnivati novu ustanovu – kazao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, prilikom usvajanja ove odluke, dogradonačelnik Danijel Mileta.

Za sljedeću godinu predviđeno je da Muzej zaposli dva nova djelatnika koja bi imaju iskustva, a isključivo bi se bavila potrebama pozornice na tvrđavi sv. Mihovila, organizaciji događanja i slično.

-Naša ideja je da s vremenom imamo posebnu ustanovu koja će skrbiti o fortifikacijskim sustavima u gradu, odnosno četirima tvrđavama – kazao je Mileta. Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak pohvalio je razmišljanje o sjedinjavanju svih tvrđava pod jednu upravljačku ‘kapu’, dok je vijećnik Ante Županović dodao kako se u svemu tome ne bi smjelo zaboraviti veliki broj mladih intelektualaca iz Društvo za očuvanje šibenske baštine ‘Juraj Dalmatinac’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.