Na Festivalu o pravima djece bit će prikazan film učenika OŠ Jurja Šižgorića

Svečano je otvoreno peto izdanje Festivala o pravima djece na kojem će se, između 33 filma o djeci i za djecu, na inkluzivnim projekcijama širom hrvatske prikazati uradak filmske grupe  OŠ Jurja Šižgorića ‘Dobrodošli u naš grad Šibenik’.

Ovogodišnje izdanje Festivala o pravima djece najveće je do sada – po broju djece koja će u njemu sudjelovati te broju inkluzivnih aktivnosti koje su započele u Zagrebu, a završit će u Koprivnici. Tijekom četiri dana trajanja Festivala u Koprivnici bit će ukupno prikazana 33 filma za djecu i odrasle, dok će najbolja domaća ostvarenja na temu prava djece u produkciji djece i mladih obići još devet hrvatskih gradova u kojima su organizirane inkluzivne projekcije za osnovnoškolce i srednjoškolce.

festival o pravima djece

Većinu festivalskih aktivnosti ove godine ugošćuje Grad Koprivnica, pa su tako svakoga dana trajanja Festivala u kinu Velebit organizirane večernje projekcije filmova za odrasle. U radionicama koje su također organizirane u sklopu Festivala sudjelovat će učenici koprivničkih osnovnih i srednjih škola, a u matinejama za osnovne i srednje škole koje će se paralelno održati u kinima Cinestar u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Šibeniku, Zadru, Dubrovniku i Slavonskom Brodu te u kinu ‘Velebit’ u Koprivnici sudjelovat će više od 6000 djece.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.