OBAVIJEST ZA SVE UČITELJE I UČENIKE: Natjecanje u čitanju naglas u šibenskoj knjižnici

Ove godine se održava treće po redu nacionalno natjecanje u čitanju naglas za učenike osnovnih škola. Kao inicijatore nalazimo Narodnu knjižnicu Vlado Gotovac, u kojoj će se u studenom održati natjecanje na nacionalnoj razini i Komisiju za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Na školskoj razini organizatori su narodne i školske knjižnice, dok na županijskoj središnje županijske knjižnice u suradnji s narodnim i školskim knjižnicama u županiji.

U Šibeniku će se natjecanje održati u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić i to:

GRADSKO NATJECANJE – 19.LISTOPADA U 12 sati u Multimedijalnoj dvorani

ŽUPANIJSKO NATJECANJE – 26. LISTOPADA U 17 sati u Multimedijalnoj dvorani

Natjecati se mogu učenici osnovnih škola, od 3. do 8. razreda, dok u pripremi pomažu učitelji, nastavnici hrvatskog jezika ili knjižničari u određenoj školi, odnosno dječjoj knjižnici.

NATJECANJE

Cilj ovog natjecanja je popularizirati knjigu među djecom i mladima, zaljubiti se u knjigu jer to je ljubav koja je vječna, te kvalitetno provođenje vremena koje se danas većinom ‘gubi’ pred ekranima.

Čitanje naglas razvija čitateljske sposobnosti što pomaže u učenju, a samo sudjelovanje na natjecanju omogućit će stjecanje novih prijateljstava i otkrivanje novih knjiga.

‘Knjiga nije hrana, ali je poslastica’, rekao je Tin Ujević.

Zasladite si život dobrom knjigom, naučite nešto novo i otkrijete svjetove koji žive samo na ispisanim stranicama.

Sve informacije pronađite na linku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.