Oriana Kunčić birat će mlada glumačka imena koja će se predstaviti na Berlinaleu

European Film Promotion objavio je sastav žirija za nagrade Shooting Stars 2014. koje će biti dodijeljene na idućem Berlinaleu. Između petero članova pozvana je Šibenčanka Oriana Kunčić.

European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 35 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu.

Jedna od takvih inicijativa je Shooting Stars kojoj će ovo biti sedamnaesti put da na jednom mjestu promovira mlada glumačka imena koja su se etablirala u svojim zemljama, a za koja članovi žirija smatraju da im predstoji potencijalna međunarodna karijera. Ove godine 24 zemlje članice prijavile su svoje kandidate, početkom prosinca bit će objavljeno kojih će 10 glumaca i glumica dobiti priliku da se tijekom tri dana programa Shooting Stars u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu predstavi filmskim profesionalcima iz cijelog svijeta. Svi odabrani postaju ravnopravni dobitnici nagrade Shooting Stars 2014.

Oriana Kunčić je jedina hrvatska casting direktorica i jedna od rijetkih stručnjaka u regiji za baš to specifično područje filmske pretprodukcije. U toj funkciji, ali i kao asistent režije, radila je na filmovima kao što su Grbavica i Na putu Jasmile Žbanić, Gospođica Andreje Štake, Obrana i zaštita Bobe Jelčića, Snijeg Aide Begić i Storm Hans-Christiana Schmida koji je 2009. godine igrao u službenoj konkurenciji Berlinalea. Studirala je glumu na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti te povijest kazališta u Veneciji, a trenutno je članica ansambla HNK u Šibeniku.

Uz nju članovi žirija su norveški glumac Anders Baasmo Christiansen (Kon-Tiki), njemačka redateljica Hermine Huntgeburth (Bijeli Masai), britanski filmski kritičar i novinar Charles Gant te luksemburški producent Jani Thiltges.

Podsjetimo, u prethodnim izdanjima programa sudjelovale su dvije hrvatske glumice Zrinka Cvitešić 2010. i Marija Škaričić 2011. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.