Orkestar mladih glazbenika osvaja Jadran

Orkestar mladih glazbenika sredinom mjeseca predstavit će se šibenskoj publiciFoto: Ilustracija
Ljetnom turnejom Orkestar mladih glazbenika ove će se godine predstaviti publici u Šibeniku, Makarskoj i Podgori. Pod ravnanjem mladog maestra Mara Rice, izvest će djela Josepha Haydna, Roberta Schumanna i Pietra Mascagnija.
Naglasak je stavljen na djela za violončelo i orkestar. Kao solist nastupit će Josip Boštjančić, talentirani glazbenik koji je sa samo sedamnaest godina upisao Muzičku akademiju u Zagrebu. Glazbu tridesetak nadarenih mladih glazbenika publika će najprije moći čuti u šibenskom HNK 15. srpnja, u Crkvi svetog Marka u Makarskoj  nastupit će 16. srpnja, a potom i u Kinu Mediteran u Podgori 18. srpnja.
Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. Orkestar mladih glazbenika osnovan je 2017. godine, a čine ga studenti Muzičke akademije u Zagrebu. Pod dirigentskom palicom Mara Rice izvodio je djela glazbenih velikana poput Mozarta, Pergolesija, Fauréa i Griega. Orkestar je nastao u svrhu dodatnog praktičnog i kreativnog rada, obogaćivanja kulturnog života Zagreba i Hrvatske i širenja glazbe među mladima. Informacije o turneji možete pratiti na službenom Facebook i Instagram profilu orkestra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.