Otvorena treća izložba fotografija studenata VUŠ-a

I ove su godine, uz financijsku potporu i u organizaciji Studentskog centra Šibenik, šibenski studenti  pripremili izložbu svojih fotografija. Treća je to po redu izložba, koja je okupila mlade i perspektivne foto amatere, a otvorena je u utorak, 5. travnja u 19 sati, na prvom katu Gradske knjižnice Jurja Šižgorića u Šibeniku.

Izložbu su prigodnim govorima svečano otvorili Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih šibenske gradske knjižnice, te Matija Blaće, student, organizator i idejni začetnik izložbe, uz podršku dekanice Veleučilišta u Šibeniku- Anite Grubišić, te suorganizatora- studentica Valentine Kunst i Nikoline Staničić.

Postav se sastoji od nešto više od 40 fotografija, od gotovo 20 izlagača, a koncipiran je tako da slijedu priču, i to o morskim motivima, zatim riječnim i motivima prirode, a naposljetku su izloženi i ništa manje zanimljivi urbani motivi.

Podršku studentima, ove su godine, izlaganjem svojih fotografija, pružili i članovi Foto kluba Šibenik.

skvus

skvus1

skvus2

¨Ovo je treći put da postavljamo studentsku izložbu, i mislim da je ovogodišnji postav najbolji do sada. U današnje doba svatko, čak i samo sa mobitelom, može snimiti odličnu fotografiju. To smo uzeli u obzir i dali svim studentima mogućnost da nam pokažu svoju kreativnost i vještinu. Izložba ima sjajan raspon tehnika i motiva, uz dodatnu kvalitetu koju su nam pružili članovi Fotokluba Šibenik, kojima se, uz Studentski centar Šibenik i Gradsku knjižnicu Jurja Šižgorića zahvaljujemo na podršci!¨– izjavio je Blaće.

Da su zadovoljni i sami izlagači, potvrdila nam je i studentica prve godine specijalističkog diplomskog stručnog studija na Veleučilištu u Šibeniku, Nera Sučić– koja je s nama podijelila svoje dojmove o izložbi: ¨Probiti led s prvom izložbom za mene je veliki vjetar u leđa! Prezadovoljna sam reakcijama posjetitelja koji su se zadržali nad nekim od mojih fotografija. Volim izmamiti osmijeh na licima promatrača!¨

Fotografije izložene ovom prilikom donirane su u korist Zaklade Veleučilišta u Šibeniku s ciljem njihove prodaje i prikupljanja sredstava za pomoć socijalno ugroženim studentima, stoga se nadamo ovako uspješnoj suradnji i slijedeće godine, piše skvus.hr

Foto: Marijana Pulić

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.