Otvorenjem izložbe kartografa Sulejmana Veličanstvenog započeli Dani turske kulture

Na prisutnost turske kulture na našim prostorima osvrnuo se u pozdravnom govoru i gradonačelnik Željko Burić ukazujući na jezično naslijeđe kao jednu od karakteristika.“ Turska je egzotična zemlja, veselimo se razmjeni nematerijalne baštine, ali moramo spomenuti  i ulaganja Dogus grupe koja će svojim investicijama Šibenik učiniti ljepšim i razvijenijim“ – rekao je Burić. Uz gradonačelnika Burića  turskog veleposlanika Buraka Özügergina te predstavnike Tine i Hrvatsko- turske udruge prijateljstva pozdravio je i župan Goran Pauk.

Veleposlanik Özügergin izrazio je zadovoljstvo suradnjom naših zemalja izdvajajući Šibenik kao destinaciju koja mu se posebno svidjela.“Turska je zemlja koja spaja tradicionalno i moderno, a upravo to je specifično za Hrvatsku“, rekao je veleposlanik Özügergin prisjećajući se i ranijih dolazaka u Šibenik vezanih uz projekt luke Mandalina.

Organizator manifestacije Hrvatsko-turska udruga prijateljstva broji dvadesetu godinu postojanja, a u prigodnoj obljetnici program će se nastaviti do konca veljače bogatim sadržajima, projekcijama filmova,  prezentacijom arheoloških istraživanja, promocijom knjiga turskih pisaca te plesnom večeri.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.