Papergirl Šibenik poziva sve kreativce da se pridruže projektu u zimskom izdanju

Bliže nam se božićno-novogodišnji blagdani, poslovično poznati po druženju, zajedništvu, darivanju, ali i kreativnosti. Dakle, po svemu onome što se povezuje i s Papergirl projektom.

Ponovno smo u potrazi za fotografima, grafičarima, pjesnicima, slikarima, piscima, kreativcima mladim i starim, onima koji izrađuju nakit ili kukičaju – Papergirl Šibenik sve vas poziva da svijetu pokažete svoje radove.

Temu, format, stil i tehniku prepuštamo vama na volju – jedini zahtjev kojeg imamo jest da se radovi mogu smotati u tuljce kako bi se po završetku izložbe mogli dijeliti. Možete odlučiti biti i anonimni, a možete nam poslati i nekoliko riječi o sebi (malo besplatne reklame nikad ne škodi).

Veselit ćemo se ako nam pošaljete i više od jednog rada – u Papergirl svijetu sve je dopušteno!

Adresa za slanje radova je:

Daria Validžić,

Ive Zaninovića 17,

22000 Šibenik

A kao i u prvoj rundi, u klubu Azimut čeka vas kutija u koju možete ubaciti svoje radove.

Međutim, ovo izdanje sa sobom nosi i pokoju novost: sve kreativce na (privremenom) radu i školovanju u Zagrebu jedna Papergirl kutija čeka u Klubu Šibenčana.

Da bismo vam maksimalno olakšali dostavu radova, ove smo sezone otvorili i e-mail adresu (papergirlsibenik@gmail.com) na koju možete poslati fotografije i druge oblike digitalne umjetnosti, a mi ćemo ih isprintati.

Na vama je red – budite dio Papergirl Šibenik Winter Edition priče, dijelite umjetnost i pozitivu i družite se s nama. Vaš Papergirl tim!

papergirl3

O PROJEKTU:

Za one koji se s njim još nisu upoznali, radi se o umjetničkom projektu utemeljenom 2006. godine u Berlinu po uzoru na popularne Paperboys – dostavljače novina na biciklima, samo što Papergirl ljudima ne dostavlja dnevni tisak već umjetnost, koju su prethodno donirali kreativci svih vrsta.

U međuvremenu se projekt proširio po cijelom svijetu, a od ove godine ‘papirnata djevojka’ djeluje u i Šibeniku.

Koncept je jednostavan. Svatko tko poželi može sudjelovati u projektu: doniranjem vlastitog uratka ili pomažući svojim radom u organizaciji i distribuciji. Cilj projekta je približiti umjetnost običnom čovjeku, pozitivno iznenaditi ljude nesebičnim dobrim djelom, širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima.

Prvo je izdanje Papergirl Šibenik projekta, održano ovog ljeta, bilo prilično uspješno: prikupljeno je preko 40 radova svih vrsta koji su pokazani na izložbi održanoj na Green Stageu kluba Azimut, nakon čega su podijeljeni slučajnim prolaznicima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.