Povratak opere na daske šibenskog kazališta

Za tri dana Šibenik će nakon punih 100 godina na repertoaru svoje kazališne kuće imati jednu operu. U koprodukciji sa HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, a povodom 100. obljetnice rođenja skladatelja B. Brittena, u HNK Šibenik biti će postavljena opera ‘Okretaj zavrtnja’ o kojoj svi akteri ovog iznimnog djela imaju samo riječi hvale.

kazalište 2

‘Riječ je o fascinantnom glazbi i jedinstvenom glazbeno-scenskom djelu tipično anglosaksonsonskog narativnog pristupa. Libreto smo čitali iz njegove glazbe i ustvari se radi o užasno isprepletenom i međusobno prožetom djelu iz kojeg smo izvalačili interpretativne zaključke. Bilo nam je užasno teško, dva smo mjeseca radili scenske pripreme dok su glazbene trajale još i duže’ – kazao je redatelj Ozren Nuhić.

Dirigentica Nada Matošević Orešković izrazila je veliko zadovoljstvo ovom koprodukcijom i naglasila kako se radi o vrlo zahtjevnom i specifičnom djelu u kojemu nema velikog opernog orkestra ali su glazbene teme toliko isprepletene da se  stvara dojam punoće.

kazalište 3

Iznimnu glumačku postavu predvode Marijana Prohaska u ulozi Guvernante, Sergej Kiselev kao Prolog, Marko Fortunato Quint, Nera Gojanović Kljajić Gospođa Grose,  Vedrana Šimić kao Gospođica Jessel te Martina Klarić kao Flora i najmlađi član ekipe i solist Pjevačkog zbora Zagrebački dječaci, Sven Jagarinec kao Miles.

Nakon praizvedbe u Šibeniku premijera u Rijeci je zakazana za 15. listopada.

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.