Predstavljanje knjige Što je novo u Dallasu? u knjižnici

O samoj knjizi i atentatu na američkog predsjednika Johna Kennedyja davne 1963. godine, autor je rekao:
-Postoji puno teorija i sve one imaju svoje protagoniste i dokaze, ali niti jedna od njih ne drži vodu. To je misterija svega. Gdje god da se uputite u istraživanju, jednog trenutka ćete stati. Teško je odgovoriti zašto je to tako. No, činjenica je da je prošlo 50 godina od atentata. Tada je to bio šok za čovječanstvo, a danas je to povijesni događaj razmatran na znanstvenoj osnovi. Danas se njime više ne igraju istražitelji policajci, već forenzičari, metalurzi koji imaju rasprave o kemijsko-metalurškom statističkom aspektu jednog jedinog metka…
Ova knjiga je povijesni pregled čitavog slučaja. U prvom dijelu stavio sam se u ulogu apologete službene verzije, a u drugom dijelu raspravljam sa stajališta najvećeg skeptika na svijetu, tražim rupe u službenoj verziji i nabrajam sve pravce i rukavce istraga koje su do danas provedene, kako od istrage Kongresa tako do istraga privatnih istražitelja.

Nakladnik je Naklada Bošković, a predstavljači su International Police Association (IPA) – klub Split i Hrvatski časnički zbor grada Splita.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.