Predstavljanje Vilinskih priča Ane Bilić Udovičić

U petak, 30. listopada, u 18:30 sati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održat će se promocija zbirke bajki autorice Ane Bilić Udovičić. Knjigu će pored same autorice, predstaviti i dugogodišnja novinarka i kulturna djelatnica Živana Podrug, a nekoliko bajki pročitat će i glumac Jakov Bilić.

Vilinske priče su zbirka kratkih bajki temeljenih na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji. Svi likovi koji se pojavljuju u zbirci inspirirani su starim hrvatskih pričama i legendama, kao i narodnom tradicijom, koja je prilagođena potrebama suvremenog modernog djeteta. Riječ je o dvadeset kratkih priča raspoređenih u četiri poglavlja, čija je  namjena da se svake večeri djeci pročita po jedna priča prije spavanja. Ili kako to sama, autorica kaže: Dogodovštine iz vilinskog kraja sad ispričati valja. Svakog dana pričica jedna za laku noć da djeca mirno snivat mogu poć!

Kako to i doliči bajkama, svaka od ovih priča donosi pouku na kraja, te na takav način Vilinske priče imaju i obrazovnu svrhu.

Ana Udovičić, djevojačko Bilić, rođena je 24. kolovoza 1980. u Šibeniku.  Osnovnu školu i gimnaziju „Antun Vrančić“ pohađala je u Šibeniku. Novinarstvo je diplomirala 2004. godine na Zagrebačkom sveučilištu. Kao novinar radila je na RTL-u, televiziji Šibenik i Otočnom radiju Kornati, gdje je bila i autor emisija „Tragovima predaka“ i „Iz bakine škrinjice“. Od djetinjstva se bavi pisanjem pjesama i proze. Surađuje s Etnološkim odjelom Muzeja grada Šibenika, za koji je autorica serijala radio emisija „Glasovi Šibenika“.  „VILINSKE PRIČE“ četvrta su Anina bajka. Do sada je objavila tri knjige za djecu i to „Tajna bakina tavana“, „ Vitezovi Rata“, i „Čuvar blaga“. U izdanju Književnog kluba Miroslav Mika Antić iz Inđije u Srbiji objavila je nekoliko pjesama u zbirkama pjesama  „Noć boema 1“ , „Noć boema 2“ i „Garavi sokak“. U pripremi je  još jedna knjiga za djecu i to  „ Obećanje kapetana Strašnog“.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.