Predstavljen roman Marijane Dokoza u Vodicama

Književnica zadarskih korijena Marijana Dokoza predstavila je u Vodicama u ponedjeljak svoji novi uradak ‘Naranyjin plač’. Roman kojeg je objavila naklada Ljevak je priča o jednoj sasvim običnoj djevojci koja se nađe okružena mržnjom, osvetom, zavjerom, ljubomorom, suočava se s gubitkom tek rođenog djeteta i svime time slomljena upada u depresiju, proglašavaju je ludom i šalju u umobolnicu.

– Glavni motiv ove priče su mržnja i osveta jedne povrijeđene žene. A svi znamo da su osjećaji povrijeđene žene duboki i jaki. Dok ih jedne okrenu u pozitivu i izađu iz te povrijeđenosti jače, druge ih pak odluče zatomiti u osveti i mržnji, a onda počinje pakao. Mržnja je nevjerojatno jak pokretač koji u konačnici uništi čovjeka, pa se tako i žena iz priče našla pred uništenjem. Kakav je kraj, saznajte sami čitajući knjigu – nasmijala se Dokoza.

Autorica i novinarka Večernjeg lista iza sebe ima već jedan roman i dvije zbirke poezije koje je objavila u Matici Hrvatskoj, no s ovim se romanom ozbiljnije probila na hrvatskoj književnoj sceni. Roman je do sada dobio dobre kritike, a autorica priprema i drugi roman koji, kako je sama kazala, piše prema istinitom događaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.