Preko 200 plesača stiže na plesnu smotru šibenskih Sjena koja se održava danas u kazalištu

Na današnji dan,  petak 29. svibnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, održat će se 8. po redu godišnja javna produkcija plesnog ansambla SJENE, pod nazivom SJENE I GOSTI, koja  polako prerasta okvire interne produkcije udruge i prerasta u svojevrsne plesne susrete.
SVE VEĆI BROJ IZVOĐAČA
Plesni susreti održavaju se i u drugim  gradovima koji tradicionalno njeguju plesnu kulturu ( Požeški PLESOKAZ,  Zagrebački TREPS, Karlovački plesni susreti,  Zadarski plesni festival ). SJENE su se zasigurno pokazale kao dobar domaćin jer svake godine šibensku smotru pohodi sve veći broj mladih plesača.
Bit će tu gosti iz Zagreba, Splita, Požege i Zadra. Zajedno sa gostima, oko 200 mladih plesača  ispunit će ovog vikenda šibensko Kazalište i nakratko posjetiti naš grad.
Pokazat će jedni drugima što su radili tijekom ove godine, što je novog u svijetu  plesa i to iz raznih plesnih izričaja, suvremenog plesa, jazz dance-a, mtv jazz-a,  show dance-a  i hip hopa.
PRIJE PUTA U FRANCUSKU
Svoja će najbolja,  od struke nagrađivana umjetnička ostvarenja, ponosno Šibeniku predstaviti nekoliko istaknutih Hrvatskih plesnih pedagoga voditelja i koreografa – Ilijana Lončar iz Požege, Josipa Jukić Lujanović iz Splita, Tamara Savićević, Nena Jurišić iz Zadra i, na kraju, organizator Zorana Mihelčić, voditeljica ansambla Sjene, domaćina ovih susreta.
Program je  kao i svake godine podijeljen u dva dijela, prvi – s početkom u 18.30 i drugi dio sa početkom u 20h. U svakom dijelu, ansambli će se  predstavit s  različitim plesnim točkama.
Ansambl SJENE u lipnju putuje u Francusku na poziv ureda za kulturu  grada Voirona gdje će izvesti svoju cjelovečernju predstavu Four season u koncertnoj dvorani Grand Angle de Veroin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.