Promocija izabranih djela Momčila Popadića u Šibeniku

U četvrtak, 13. veljače u 19 sati u caffe baru Domald održat će se promocija izabranih reportaža, kolumni, intervjua i pjesama Momčila Popadića sabranih u knjizi ‘Svoju zvizdu slidin’.

Neprežaljenog novinara, pisca i pjesnika Momčila Popadića u Domaldu će se prisjetiti urednik knjige Damir Šarac, glumac Mario Nejašmić Banić, književnik i pjesnik Jakša Fiamengo te njegove šibenske kolegice i prijateljice Jordanka Grubač i Živana Podrug.

Na šibensku promociju svoj su dolazak najavili i opjevana Tonka Popadić, fotoreporter Jadran Babić te izvršna urednica Slobodne Dalmacije Ana Kušeta. Popadićeve pjesme izvest će šibenski glazbeni dvojac Vojislav Marković i Nino Nimac, a kao poseban gost nastupit će i Ibrica Jusić.

Popadić je rođen na Korčuli 1947. godine, a umro je u Splitu 1990. godine. Bio je novinar, pjesnik i esejist. Objavio je šest zbirki pjesama i jednu knjigu memoarskih proza te brojne članke u novinama. U suradnji sa skladateljima Zdenkom Runjićem i Rajkom Dujmićem njegove su pjesme postigle veliku popularnost u izvođenju Olivera Dragojevića i grupe Novi fosili: Oprosti mi pape, Tonka, Ne budi me mati, Skitnica, Ča je život vengo fantažija, Sve je isto, Imala je lijepu rupicu na bradi…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.