Prva samostalna izložba skulptura splitskog umjetnika

Danas u 19 h, u Galeriji svetog Krševana Goran Balić otvara prvu samostalnu izložbu skulptura.
Goran Balić rođen je u Splitu 21. ožujka 1983. Nakon završetka umjetničke škole, 2001. upisuje Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu, odjel skulptura. Diplomirao je 2007. godine, a 2008. započinje poslijediplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2012. godine radi na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni suradnik. Sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama i likovnim radionicama.

krsevan4
‘Balićeva analogija simbola na individualnoj razini ne korespondira nužno s univerzalnošću simbola kao društvenih klasa. Dakle, mi ih možemo smatrati prikazima četiri elementa, četiri nivoa postojanja ili četiri sloja društva, ali oni su za Gorana Balića vrlo osobne prirode. Četiri različita simbola; zlatno žezlo vladara i svećenstva, željezna strijela (koplje) vojnika, bakreno pero znanstvenika i pisaca te tamna željezna kugla robova i zatvorenika, u njegovom primjeru, reprezentiraju različite nivoe kroz koje čovjek može rasti, realizirati se ili pak nazadovati i degradirati; duhovno, intelektualno, fizički i psihički (i/ili emotivno). Slojevitost radova Gorana Balića nam otvara pitanja o tome koliko je čovjekova sudbina unaprijed determinirana, koliko zapravo slobodnom voljom možemo utjecati na vlastiti život i imamo li je uopće.’

krsevan1 krsevan

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.