Regata u ženskom veslanju na Krapnju: Priča o izuzetnim ženama koje su držale četiri kantuna kuće

Petu godinu za redom  Krapanj će kroz regatu ispričati priču  o izuzetnim ženama koje su veslale, a da plivati nisu znale.
Držale su one četiri kantuna od kuće jerbo su in muški odili na spuge. Kada su i bili doma valjalo ih je šetediti jerbo se nije lako bilo kalavati i spuge vaditi, e, a niki se nikad nisu ni doma vratili. Valjalo je to poštivati…
To poštivanje, ta ljubav, taj njihov težak život zaslužuje našu pažnju, naše poštivanje, ljubav i zato se petu godinu za redom, njima u čast, održava ženska regata u veslanju “U susret Gospi od Anđela”.

Cilj ove regate  je skrenuti pažnju šire javnosti na težak život ovih žena koje bi ustajale u dva sata u jutro, brodovima na vesla išle do polja koja su se nalazila u Jadrtovcu, Grebaštici i Donjem polju, radile bi cijeli dan na polju i po povratku kući brinule se za djecu i kuću.

Regata će se održati 1. kolovoza na Krapnju s početkom u 20 sati, nakon čega je predviđen kulturni program kojim će nas organizatori odvesti u šetnju kroz prošlost, ali i sadašnjost Krapnja.

Regata, “Ususret Gospi od Anđela” uvrštena je u program obilježavanja 950 g. od prvog spomena grada Šibenika 1066. – 2016.


Prigodni program:
Svetin Milutin Mačak
KUD Spužvar
Vodiške mažoretkinje
Pjevačko Društvo Marjan-Marjanke
Modna revija inspirirana krapljanskim motivima – dizajn Karmen Herceg
Izložba fotografija, Foto klub Šibenik, “Kako smo lani vozile” sudjeluju:
Nikolina Vuković Stipanićev, Mate Gulin, Željko Krnčević, Boris Stanić, Zdenko Zjačić, Dragan Zrnčević
Dokumentarni film:
Blago Mora – Krapanj
Život na razini mora – Govorenje Jerka Tanfare
Klapa Cromatica
Voditeljica programa, Maja Curavić

Sve detalje o događaju možete pogledati ovdje.

Foto: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.