Šibenska projekcija dokumentarca ‘Sve je bio dobar san’

Dokumentarni film redatelja Branka Ištvančića ‘Sve je bio dobar san’ bit će prikazan u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u petak, 08.travnja 2016.g., s početkom u 19,30 sati.

Film proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara, kao i mučeničku smrt na Ovčari. Priča prati majku ubijenog Jean-Michela, Lyliane Fournier, koja živi u Karlovcu i traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku, boravku na prvoj ratnoj liniji u Mejaškom Selu pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.

Priča o mladom Francuzu pretočena je 2012. godine i u roman naslovljen “Jean ili miris smrti”, koji je utemeljen na dugogodišnjoj osobnoj istrazi Nevenke Nekić i Antuna Ivankovića, protkan iskazima sa suđenja u Beogradu, pismima Jeanove majke i isječcima iz francuskog tiska.

Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik i Udruge Artizana iz Zagreba.

Svečana premijera filma održana je u veljači ove godine u Kinu Europa u Zagrebu pred oko 700 gledatelja, a od tada je prikazan u niz hrvatskih gradova, kojima će se naredni tjedan pridružiti i Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.