'Spajanje nespojivog'

Šibenska umjetnica izložit će u Galeriji Krševan svoje ‘Kružne mikro forme’

Izložba art dizajna ‘Kružne mikro forme’ autorice Andrijane Lucić Deje bit će otvorena sutra u 19 sati u Galeriji sv. Krševana. ‘Spajanje  nespojivog’, tako je autorica opisala svoju izložbu.

– Ovo što će biti pred vama je izložba kružnih mikro formi, malih skulptura ali i nakita – modnih dodataka – kazala je Lucić.

Grana kiparstva je Medaljarstvo i mala plastika i u tu kategoriju bi mogli uvrstiti njezin rad. Spoj kiparstva, skulpture i primijenjene umjetnosti – umjetničkog nakita. Umjetnica je fascinirana krugom kao oblikom, ali i betonom kao materijalom stvaranja.

Lucić svoje kružne forme izlaže pojedinačno ili ih grupirajući te stvarajući ogrlice koje idu od minimalizma sa malom količinom intervencija i materijala do bogatih nizova i kompozicija sa različitim materijalima i bojama koje raskošno idu prema teksturi i trećoj dimenziji izlazeći iz okvira. Posebno su bogati oni radovi koji u sebi imaju tkane segmente u vuni. Ideja i eksperimentiranje u betonu kao materijalu startala je prije dvije godine, a od onda do danas nastalo je puno likovno-dizajnerskih eksponata ove izložbe.

Kroz količinu nastalih formi može se prepoznati velika posvećenost procesu izrade i eksperimentu te strast prema umjetničkom stvaranju koje rezultira vrlo zanimljivom i posebnom izložbom koja se kako sam već naglasila može doživjeti na više načina: kao umjetnost i kao dizajn u funkciji.          

Inače, Adrijana Lucić rođena je u Šibeniku, a po završetku Srednje umjetničke škole u Splitu, upisala je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu na kojem je 1986. godine diplomirala dizajn tekstila i odjeće. Svoja radna iskustva stekla je u modnoj konfekciji, kao samostalni obrtnik te kao grafički dizajner. Živi i radi u Šibeniku, a ovo joj je treća samostalna izložba.

Svi zainteresirani izložbu će moći razgledati od 10. do 24. prosinca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.