Šibensko pjevačko društvo Kolo poziva na obilježavanje Međunarodnog dana Down sindroma

U subotu, 21. ožujka, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan Down sindroma. Obilježavanju tog posebnog datuma pridružilo se i Šibenskoj pjevačko društvo Kolo koje putem društvene mreže Facebook poziva sve ljude dobre volje, otvorenog srca i bez predrasuda da se im se pridruže u obilježavanju te poručuju: diljem Lijepe Naše gdje god bili svi zajedno budimo u (ne)usklađenim šarenim čarapama. Obucite šarene čarape i potaknite sve oko sebe da se također ušarene.

Zašto šarene ili različite čarape?
Zato da se priča o problemima osoba s Down sindromom. Kada vas na poslu ili u školi ili na cesti upitaju: zašto nosiš šarene (različite) čarape, progovorit ćete o problemima osoba s Downom i pokazati podršku.

osmijeh
21. ožujka (3 kopije kromosoma 21 koji je jedinstven za osobe s Down sindromom) obilježava se Međunarodni dan sindroma Down. Taj dan prilika je da se upozori i osvijesti javnost o svim teškoćama i preprekama s kojima se susreću osobe s Down sindromom, kako bi mogle ostvariti svoje potencijale – mogućnost redovnog polaska u predškolske i školske ustanove, teškoće kod zapošljavanja, ostvarivanje prava na samostalan život.

Šibenskim Kolašima i njihovim šarenim, istim, a različitim čarapama možete se pridružiti u grupi na društvenoj mreži do koje vodi klik na OSMIJEH.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.