Šime Bubica novi član glumačkog ansambla šibenskog kazališta

Glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku od danas bogatiji je za još jedno ime. Šibenčanin, akademski glumac Šime Bubica vratio se u rodni grad i to kao član glumačke postave šibenskog kazališta.

– Još dok sam bio na Akademiji znao samo da ću se vratiti u Šibenik. Zapravo, uvijek sam se htio vratiti, a sad su se neke stvari i posložile, pružila se mogućnost i to me veoma veseli – rekao nam je Bubica.

Njegov prvi glumački angažman u kazalištu bit će na predstavi kojom će se otvoriti ovogodišnje izdanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku u režiji Nine Kleflin.

Ideja bivšeg ravnatelja Dragana Zlatovića

Podsjetimo, osim Bubice, kojeg smo svojedobno upoznali i kao člana klube Teuta, glumački ansambl čine još i Franka Klarić te Orijana Kunčić kao i Jakov Bilić.

-To je bila još ideja ravnatelja Dragana Zlatovića kada je počela profesionalizacija šibenskog kazališta – rekao je Željko Koloper, producent šibenskog HNK.

-Njegova ideja bila je da se svi oni koji su krenuli put Zagreba, Akademije vrate u Šibenik i to se malo po malo realiziralo. Sad je došao red na Šimu. Plan je da se ide iz godine u godinu, jedan po jedan glumac – kaže nam Koloper.

S novim glumcem u radnom odnosu, produkcijske mogućnosti šibenskog kazališta svakako su veće.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.