Špiro Guberina primio nagradu za životno djelo: Glumom sam se zarazio u šibenskom kazalištu

Istaknuti hrvatski gumac, Šibenčanin Špiro Guberina večeras je na svečanosti dodjele nagrada Hrvatskog društva dramskih umjetnika primio nagradu za životno djelo. Guberini je nagradu za ostvareni rad na kazališnoj sceni u proteklih šezdeset godina uručio zamjenik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. U svom govoru Guberina je u nekoliko navrata nasmijao okupljene kazalištarce i umjetnike, kazao je kako je imao sreću igrati prave likove u pravo vrijeme.

-Ovako vi mislite da sam ja talentiran – kazao je 81-godišnji glumac i nasmijao publiku. Zahvalio se svojoj obitelji, suradnicima, profesorima, a posebno se osvrnuo i na šibensko kazalište.

-Šibensko kazalište sada će slaviti svojih 145 godina postojanja, imamo krasnu dvoranu. Tamo sam počeo i tamo sam se zarazio i tamo sam igrao svoju prvu ulogu i to u opereti. Onda su vidjeli da nemam sluha, a najviše bih volio igrati u operetama. Potječem iz grada gdje svi znaju pjevati, a kod mene se desilo suprotno – poručio je Guberina.

Našem sugrađaninu, velikom hrvatskom glumcu još jednom iskreno čestitamo!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.