Nova dimenzija glazbe

Stranu B zatvaraju The Fogsellersi uz Sono Koloro

The Fogsellers, jedan od najzanimljivijih šibenskih bendova, zatvara glazbeni program ovogodišnje Strane B na tvrđavi Barone. U ponedjeljak, 16. rujna, od 21 sat na tvrđavi će izvesti program Sono Koloro kroz koji svoju glazbu spajaju s projekcijama umjetnice koju od milja nazivaju ‘čarobnica od vizuala’, Tetraparalelopiped.

Sono Koloro na esperantu, jeziku koji je trebao postati univerzalan kao što je i glazba sama po sebi univerzalna, znači ‘zvukovi boja’. Projekt je to iza kojeg stoji Fikcio Monger (Mirko Rak) sa svojim bendom, a razvio se iz ideje spajanja glazbe i vizualnih efekata u potpuniji doživljaj glazbe i projekcija.

– Za ovaj Sono Koloro odlučili smo naglasiti boje i projekcije, dok će glazba biti medij koji će gledateljima olakšati da se užive u vodopad boja i projekcija koje nas očekuju – najavio je Mirko Rak, prvo ime benda. Premijerno izveden 2016. godine u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu, program se nakon nastupa u Hrvatskoj i regiji, vraća u grad i to ni više ni manje nego u jedinstveni ambijent Tvrđave Barone.

Često nazivani electro-fusion bendom, glazba koju izvode nadilazi elektroničku bazu, i sadrži utjecaje i primjese raznolikih glazbenih žanrova koje vješto i pametno komponiraju u cjelinu. Dokazali su to i debitantskim ostvarenjem Smooth Simplicity. 2017. godine album je osvojio glazbenu kritiku, što potvrđuju dvije uzastopne nominacije za nagradu ‘Ambasador’ u kategoriji najboljih elektroničkih bendova.

Izvodeći program Sono Koloro Fogsellersi nikada ne opravdaju svoje ime, već nude potpun audiovizualni doživljaj. Učinit će to nad gradom, pod otvorenim nebom, na samom početku rujanskog tjedna i sve prisutne uputiti u novu dimenziju glazbe.

Ulaz na koncert slobodan je članovima Kluba prijatelja i njihovoj pratnji uz kupon ‘Povedite prijatelja’, a dobrodošli su i ostali posjetitelji s važećom dnevnom ulaznicom za posjet Tvrđavi Barone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.