‘Supertoon, Međunarodni festival animiranog filma, je došao u Šibenik i tu će i ostati’

‘3. Međunarodni festival animiranog filma, Supertoon, po prvi put će se održati u Šibeniku ali sigurno ne i posljednji’- kazao je Lukarov , naglasivši kako su izuzetno zadovoljni prijemom u Šibeniku, kako od gradskih struktura tako i od građana našeg grada.

– Tu  smo došli da ostanemo i u još jednom segmentu promoviramo Šibenik kao grad u kojem su i ovakvi sadržaji poželjni i jako dobro prihvaćeni – poručili su.

– Što se tiče samog programa ove godine smo pripremili bogat i program zanimljiv za sve generacije, a svakako su najzanimljivije tri natjecateljske kategorije za koje smo odabrali 121 film. Radi se o kategoriji kratkometražnog animiranog  filma ANIMASAURUS REX, kategoriji animiranih filmova za djecu PLANKTOON te kategoriji animiranih glazbenih video spotova SUPERTUNES – kazao je Ivan Klepac.

supertoon fd

Festival će se održati na šest lokacija, od 10 sati za najmlađe će u Galeriji sv. Krševana biti organizirane radionice animacije te projekcije i reprize filmova za djecu, nešto kasnije u klubu Azimut razgovori sa autorima filmova, oko 30 ih je najavilo dolazak na festival, u tamnici Kneževe palače program za istinske ljubitelje animacije odnosno povijesni presjek stvaranja animiranog filma, na Trgu I.G. Kovačića svaki dan će se prikazivati filmovi iz PLANKTOON-a i ANIMASAURUS REX-a, dok će se najzanimljiviji program odvijati na plaži Banj gdje će se u trećoj natjecateljskoj konkurenciji, SUPERTUNES,  prikazivati animirani glazbeni video spotovi i nakon toga će biti organizirani festivalski party.

Svečano otvaranje festivala bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu, 28. srpnja u 21.00. sat, kada ćemo se upoznati  sa prijašnjim radovima na Supertoonu, a na istom mjestu 02. kolovoza festival će se i zatvoriti uz prigodnu dodjelu nagrada najboljim filmovima te projekciju istih.

Uz napomenu kako još uvijek ima mjesta za upis djece u radionice animiranog filma, važno je i to da su sve projekcije besplatne zahvaljujući prvenstveno potpori grada Šibenika, TZ grada Šibenika te Hrvatskog audio vizualnog centra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.