Sutra predavanje ‘Cannabis- predrasude i činjenice’ u sklopu Kulturaljke

Dvodijelna manifestacija Kulturaljka 2016 u organizaciji Udruge P.A.R.K. stigla je do pola puta svog programa. Naime, u četvrtak, 23. ožujka, na rasporedu je drugo od ukupno dva najavljena predavanja.

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku, s početkom u 18 sati, održat će se predavanje pod nazivom ‘Cannabis – predrasude i činjenice’. Bit će to prvi put da se u Krešimirovom gradu javno raspravlja o biljci koja pri svakom spomenu uzburka duhove.

Industrijska, indijska, ljekovitost, legalizacija samo su neki od pojmova o kojima će biti riječi na predavanju na kojem gostuju predavači iz Zagreba i to Marina Zubak – eko poduzetnica i vlasnica prve specijalizirane trgovine proizvodima od konoplje, te Ratko Martinović – aktivist za legalizaciju medicinske (indijske) konoplje.

– Konoplja se vratila kući, moto je našeg aktivizma već petu godinu. Znate li da je Jugoslavija bila  treća zemlja u svijetu po pitanju uzgoja konoplje? Znate li da je zadnja kudeljara kod Osijeka  prestala s radom tek 1996.? Iste godine kada u Europi i svijetu počinje renesansa konoplje.

Naš cilj je potpuna destigmatizacija ove čudesne biljke, razbijanje predrasuda  i upotreba u  njenom punom potencijalu, kao cjelovite ekološke biljke. Biljke od koje se danas izrađuje preko 70 tisuća proizvoda u svijetu. Čiji su  benefiti na naše zdravlje, na ekonomiju, ali i planet,  nemjerljivi. Promjene u zakonodavstvu, ali i percepciji ljudi u Hrvatskoj  i širom svijeta,  govore da smo na pravom putu. Putu povratka izvornim vrijednostima.  Upoznajte sve benefite ove biljke, koju je čovjek, među prvima, prije nekoliko tisuća godina,  prepoznao i počeo koristiti.  Ne znamo hoće li konoplja spasiti svijet, ali ako išta može, onda je to konoplja – kazali su Martina i Ratko dan uoči predavanja.

Nema sumnje da je riječ o predavanju koje će privući velik broj posjetitelja te možemo očekivati sudar razmišljanja. Stoga, s nestrpljenjem iščekujemo drugo od dva edukativna predavanja u sklopu Kulturaljke 2016 u Šibeniku čije je veliko finale odmah nakon predavanja, 26. ožujka.

Mini serija tematski različitih predavanja zaokružuje kulturni dio programa Kulturaljke 2016. nakon čega ostaje dovoljno vremena za pripremiti se za veliko finale manifestacije – koncertu u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova gdje će 26. ožujka (subota) nastupiti tri benda, a oni su regionalne legende o kojima ne treba mnogo pisati – Zabranjeno Pušenje, trenutačno najbolji gitarski bend u Europi, apsolutni miljenici ovdašnje publike, a poharali su i Kinu  – Repetitor te novo ime na šibenskoj glazbenoj sceni, glazbeno iznenađenje i osvježenje – Magul.

Za kraj, dodajmo da se ulaznice za koncert u Hangaru mogu kupiti već sad u pretprodaji po cijeni od 60,00 kuna i to u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut u Šibeniku, te za one koji nisu u gradu, a htjeli bi na vrijeme osigurati svoju ulaznicu što svakako preporučujemo zbog ograničenog broja mjesta, to mogu učiniti putem Entrio internetskog sustava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.