SVE SPREMNO ZA PREMIJERU LAŽIVCA: ‘Dođite, vidite i onda komentirajte!’

U produkciji šibenskog HNK u srijedu, 16. prosinca biti će premijerno izvedna predstava Laživac.

Komedija je to prema tekstu Marijane Nole, u režiji Zorana Mužića, izvorno pripada Carlu Goldoniju, a svojevrstan je nastavak Škrtičine iz 2009. koju je publika prihvatila toliko dobro da u uspjeh Laživca ne sumnjamo.

Predstava okuplja već dobro poznatu postavu šibenskih glumaca. Jakov Bilić u glavnoj, Mate Gulin, Anđelko Babačić, Joško Ševo, Franka Klarić, Danira Gović, Oriana Kunčić, Ivo Perkušić, Rade Periša, Jasminka Antić i Jere Svračak u ostalim ulogama, odnosno likovima koji su, naravno, karikirani, prilagođeni našem podneblju, baš kao i njihovi kostimi te popratna glazba.

perisa, antic, babacic

lazivac

 

lazivac

Branko Lovrić Caparin zaslužan je za scenografiju, koloritne kostime u suradnji sa šibenskim krojačicama realizirala je Sara Lovrić Caparin, a koreografkinja Zorana Mihelčić i autorica glazbe Sanja Vrančić brzo su našle zajednički jezik po tom pitanju.

lovric caparin

Reprizne izvedbe su 17. i 18. prosinca s početkom u 20 sati, a na današnjoj konferenciji za medije, vidno uzbuđeni i dobro raspoloženi autorska i glumačka postava bila je kratka i jasna.

– Dođite, vidite i onda pišite – poručili su jednoglasno predstavnicima medija.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.