SVIBANJSKE GLAZBENE VEČERI: Renomirana umjetnička imena i koncert nastavnika glazbene škole Ivana Lukačića

11. Svibanjske glazbene večeri održat će se u Galeriji svetog Krševana od 17. do 28. svibnja. Ljubitelji glazbi uživat će na četiri koncerta, 17., 20., 25. i 28. svibnja.

Prvi koncert 17. svibnja izvodi Bruno Philipp na klarinetu uz klavirsku pratnju Ivana Batoša, 20. svibnja klavir će svirati Karlo Ivančić, 25. svibnja koncert je nastavnika glazbene škole Ivana Lukačića Gordane Pavić, Ante Stošića, Helene Jurin, Ivane Šanić i Kristine Pešić, Tine Krnić, Ruže Raguž Cukrov i Mare Sekso, Filipa Ljubučića, Mirjane Erceg Runjić, Ane Grubić Miškić i Kristine Pešić, Gordane Pavić i Borisa Plazibata, Mare Sekso te Kristine Pešić. Nastupit će i vokalni ansambl nastavnika glazbene škole.

Svibanjske glazbene večeri 28. svibnja zatvara koncert klavirskog tria, a nastupit će Petra Gilming, Sho Akamatsu i Branimir Pustički.

antonija modrusin rudolf vucic1

– Kao i dosada, rukovodili smo se osmišljavanjem programa u kojem nastupaju mladi glazbenici s blistavom karijerom pred sobom. Prije pet godina na Svibanjskim Glazbenim večerima tako je nastupio Aljoša Jurinić za kojeg tada vjerojatno niste znali, a danas nema onog tko za njega nije čuo jer je jedini Hrvat koji se plasirao u finale Chopinovog natjecanja. Ističem da će nastupiti skoro svi nastavnici glazbene škole koja ove godine obilježava 80. obljetnicu s prosjekom godina nastavnika od oko 40 godina, odnosno u najboljim su godinama da svoj rad pokažu u pedagoškom smislu – kazao je ravnatelj glazbene škole Ivana Lukačića, Rudolf Vučić.

Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Šibenika, Nacionalnog parka Krka, Croatia osiguranja, Županijske lučke uprave, Čempresa, Izgradnje i Vinoploda.

– Svi sudionici Svibanjskih glazbenih večeri su mladi umjetnici koji su osvajali i državne i međunarodne nagrade – zadovoljan je Vučić.

Svi glazbeni programi počinju u 20:30 sati, a ulaz u Galeriju svetog Krševana je besplatan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.